گروه مقاله : مقالات و انتشارات
تاريخ انتشار : 1396/09/16 - 13:20
كد :52

دلایل، درمان و پیشگیری از ریزش مو


همه انسانها در مقطعی از زندگی‌شان با ریزش مو مواجه می‎شوند. ریزش چند تارمو در حمام یا زمان شانه کردن موها کاملا طبیعی است. ریزش حدود 50 تا یکصد تار مو در طول روز طبیعی است. دلیل آن هم از بین رفتن موهای مرده و جایگزینی موهای جدید است. اما ریزش بیش از این تعداد تار مو، غیرطبیعی می‏باشد و باید بررسی و درمان شود.

 

دلایل ریزش مو

رسیدگی بیش از حد به موها، شستن و سشوار کردن، رنگ و دکلره، صاف و فر کردن بیش از حد به موها آسیب می‌رساند و سبب ریزش مو می‎گردد.

1.کمبود آهن

 کمبود آهن بدن بویژه در بانوان منجر به ریزش مو خواهد شد. از قرص آهن به عنوان مکمل استفاده کنید.   

 

2.بستن محكم موها

 بستن موها با تل یا كش بصورتی که موها کشیده شود به مرور زمان سبب ریزش مو می‎شود. از بستن و دم اسبی کردن مداوم موی تان خوداری کنید.

 

3.تغذیه نادرست

 خوردن مواد غذایی فاقد ارزش غذایی کافی بجای گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، غلات، سبزجات و میوه. مصرف گوشت، غلات، حبوبات، سبزیجات و میوه‎های مختلف را در رژیم غدایی خود بگنجانید.

 

4.مصرف بعضی از داروها

داروهايي که به عنوان شيمی درماني استفاده مي‌شوند، برخی از داروهاي اعصاب و قرص‌های پيشگيری از بارداری و داروهاي قلبي

 

5.بارداری و دوران شیردهی

 بانوان ممکن است در دوران بارداری و شیردهی به علت کم خوني، استرس زايمان، بالا بودن هورمونهاي جنسي در طول حاملگي و شیردهی به ریزش مو مبتلا شوند.

 

6.چرب بودن بیش از حد موی سر

 چرب بودن بیش از حد موی سر بدلیل بسته شدن منافذ پوست سبب ریزش موی سر می‎شود. برای شستشوی موی چرب حتما از شامپوی ویژه موی چرب استفاده کنید.

 

7.ژنتیک

 ژنتیک نقش موثری در ریزش موی سر دارد. افرادی که پدر و مادری با موهای کم پشت یا سر طاس دارند، بیشتر در معرض ریزش موی سر قرار می‎گیرند.

 

8.بیماری‌های قارچی

 بیماریهای قارچی سبب ریزش مو و طاسی سر می‎شوند.

 

9.کم کاری و پرکاری غده تیروئید

کم کاری و پرکاری غده تیروئید منجر به ریزش موی سر می‏شود.

 

10.رژیم‌های لاغری غلط و نامتعارف

 رژیم‌های لاغری غلط که فاقد پروتئین و ویتامین‌های لازم برای بدن باشند سبب ریزش موی شدید می‎شوند.

 

11.استرس، اضطراب و هیجانات شدید

 استرس و اضطراب و فشارهای روانی شدید سبب ریزش مو می‎شود.

 

درمان ریزش مو

برای درمان ریزش مو و رویش مجدد موی سر می‌توانید از سرم یا محلول حاوی سلول‌های بنیادی سیب استفاده کنید.

سرم ضد ریزش حاوی سلول‎های بنیادی نوعی سیب نادر است که علاوه بر درمان ریزش موی سر سبب رویش مجدد آن نیز خواهد شد. این محصول برای اولین بار در ایران و براساس تکنولوژی روز دنیا و با همکاری یک شرکت اروپایی طراحی و تولید شده است. این محصول حتی برای افرادی که ریزش موی ارثی نیز دارند بسیار موثر است. این محصول برنده جایزه برترین ماده موثر اروپا شده است و می‌تواند جایگزین خوبی برای کاشت مو باشد.  

 

درمان خانگی

روغن مورد:

در گذشته زنان ایرانی دانه و برگ مورد را پودر و با حنا مخلوط می‌كردند و چند ساعت قبل از حمام به شكل موضعی روی پوست سرشان استفاده می‌كردند و با این کار هم از ریزش و هم از سفید شدن موهای خود جلوگیری می‎کردند اما امروزه استفاده از روغن آن رایج‌تر است. جهت استفاده برای موهای خشک پس از استحمام مقدار مناسبی از روغن را با سر انگشتتان بر روی کف سر ماساژ دهید. بعد از حدود 2ماه استفاده بر اساس توصیه و به صورت منظم، معمولاً قطع ریزش مو مشخص می‌شود و با ادامه مصرف این روغن ضخیم شدن موهای نازک شروع خواهد شد.

 

روغن جوجوبا:


 

پوست سری که به علت خشکی زیاد معمولاً شوره می‌زند، درخشش موها کم می‌شود و ریزش مو افزایش می‌یابد. یکی از راه‌های طبیعی برای درمان ریزش، روغن جوجوباست تا فولیکول‌های مو را مرطوب کرده و موها سالم‌تر و قوی‌تر شوند. این روغن به بازسازی سریع سلول‌های مو کمک می‌کند و خوشبختانه پس از شستن سر چربی‌اش در سر باقی نمی‌ماند. چند قطره از روغن را روی دستتان بریزید و ریشه موها را با آن ماساژ دهید. بعد از ده تا پانزده دقیقه سرتان را با شامپو یا نرم‌کننده بشویید.

 

روغن رزماری:


 

رزماری به دلیل خواص ضدعفونی کننده قوی به درمان شوره، پوسته‌پوسته شدن و عفونت پوست سرکمک می‌کند. اگر از روغن رزماری مستقیماً استفاده شود، محرکی قوی برای رشد مو خواهد بود. طبق مجله بین‌المللی بیوتکنولوژی، روغن رزماری یک ضد باکتریِ قوی است و خواص آنتی‌اکسیدانی دارد که هر دو مورد تأثیر قابل‌توجهی در رشد مو دارند.

 

سدر:

سدر مقوی مو است و موها را تقویت می‌كند و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. سدر برای موهای چرب بسیار مناسب است و جلوی ریزش موهای چرب را می‌گیرد. اما افرادی كه پوست و موی سرشان خشك است نباید از سدر استفاده كنند و به جای آن تركیباتی كه عصاره گرم دارند مانند سیر، پیاز، فلفل یا عصاره بادام استفاده كنند.

 

تخم مرغ:


 

تخم‌مرغ به دلیل سطح بالای پروتئینی که دارد، به رشد مو کمک می‌کند. هفتاد درصد مو از کراتینِ پروتئین تشکیل‌شده است، بنابراین عجیب نیست که چرا این‌قدر تخم‌مرغ برای رشد مو مفید است. بعد از شستن سر با شامپو، یک عدد تخم‌مرغ و یک قاشق غذاخوری روغن‌زیتون را با هم مخلوط‌کنید و به موهای خیس خود بزنید و حداقل ده دقیقه صبر کنید. سپس موی خود را با آب بشویید.

 

سرکه سیب:

زمانی که فولیکول‌های مو در اثر تجمع چربی موی سر مسدود شوند، باکتری‌ها تجمع می‌کنند که این مسئله منجر به ریزش مو و حتی طاسی می‌شود. برای رفع فولیکول‌های مسدود، پوست سرتان را با ترکیبی از آب و سرکه سیب بشورید. این درمان خانگی در باز کردن منافذ و رشد مجدد مو معجزه می‌کند. این‌یکی از مزایای شگفت‌انگیز سرکه سیب است.

 

 آب‌پیاز:


 

ساده ترین راه برای افزایش رشد مو استفاده از آب پیاز به عنوان سرم است. 2 قاشق غذاخوری آب پیاز را در یک کاسه بریزید و مقداری پنبه را به آب پیاز آغشته کنید. سپس پنپه آغشته به آب پیاز را به طور کامل برروی پوست سرتان ماساژ دهید. اجازه دهید 15 تا 30 دقیقه آب پیاز برروی پوست سرتان باقی بماند، سپس سرتان را با شامپوی ملایم بشویید. برای گرفتن نتیجه بهتر هرروز این کار را تکرار کنید. محتوای غنی گوگرد موجود در پیاز باعث کاهش ریزش مو و تغذیه فولیکول‌های مو می‌شود. طبیعت آنتی باکتریال بودن پیاز سبب می‏‌شود شوره سر و دیگر عفونت‌های پوستی را درمان کند. در حالیکه آنتی اکسیدان‌های موجود در آب پیاز مانع از سفید شدن زودرس موی سر می‌شود.